Mutasd meg gyerekeidnek a világot otthonról!

wordmap1.jpgMegannyi atlasz és képeskönyv szól a gyerekeknek, amelyből megismerhetik a világ minden táját, azok nevezetességeit, környezetét és kultúráját. Így volt ez 10, 20 és 30 éve is. Papíron szép színes képek ábrázolták az adott földrészt vagy az országot, azokat lapozgatva merülhettek el és képzelhették el egy teljesen más világ létét a kíváncsi gyermekek.

Azonban napjainkban a technika fejlődésével új lehetőségek születtek.

A tipikus ötlet, ami „miért nem nekem jutott eszembe előbb?”

Szóval a probléma adott: a képes gyerek atlaszok unalmasak, semmi interakció nincs bennük. Őszintén, szerintem a gyerekek fel sem fogják, hogy amit néznek azok valós helyek.

Ebből indult ki a kanadai startup, a WorldMapPortal is, ami olyan egyszerű, de nagyszerű ötletet valósított meg, hogy összehozta az atlaszt a VR-rel.

Azaz a receptjük: vegyél egy gyerekeknek szóló cuki világtérképet, a világ nevezetességeiről szedjél össze 360 fokos videókat, és egy kis kiterjesztett valósággal tedd interaktívvá az egészet! Csomagolj hozzá egy mintás cardboardot, és jöhet a profit! Meseszép!

wordmap2.gif

Körbeutazni a világot

A WorldMapPortal először is egy fali poszterből áll, amin a világtérkép van. Letöltöd az appot a mobilodra, majd azt beleteszed a cardboardba és ha azzal nézed a térképet, akkor a megfelelő országra tekintve előjön az adott látnivaló, és máris indul a 360 fokos virtuális túra.

Mennyi az annyi?

A projekt Kickstarter kampánya múlt héten indult, szépen gyűjtögeti a pénzt és a támogatókat, úgyhogy szinte borítékolható a siker. A super early bird ár 30 USD, azaz kb. 8800 forint. Ez tartalmazza a posztert, az appot és a cardboardot.

Szóval csúcsszuper ötlet, kedvező áron. De fő kérdés:

Korábban már írtunk gyerekeknek szóló innovatív startup termékről, a mobilra szerelhető diavetítő is nagy sikernek örvendett.

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal, és kövesd a blogot Facebook-on, Instagram-on, Twitter-en, vagy YouTube-on!