Már lehet jelentkezni az Újbuda hallgatói startup pályázatra!

2017. szeptember 10. vasárnap éjfélig lehet jelentkezni az “Újbudai hallgatói startup pályázatra”, melyet Újbuda Önkormányzata hirdetett meg. A négy legjobb pályázó 1-1 millió forint vissza nem térítendő támogatást, valamint egy év vállalkozásfejlesztési mentorálást kap.

Kritériumok

Szükséges, hogy a jelentkező csapatban mindenki 35 év alatti, felsőoktatási hallgató legyen, valamint a csapat minimum fele vagy állandó lakcímmel rendelkezzen a XI. kerületben, vagy az általuk hallgatott egyetemnek legyen kampusza a XI. kerületben. (Jó hír, hogy utóbbi kritériumba szinte minden nagyobb budapesti egyetem beleesik)

További részletek a pályázattal kapcsolatban: ITT

Akiknek már sikerült

A pályázatot 2014-ben hirdette meg először a Spin-Off Klub közbenjárásával Újbuda Önkormányzata. A három év alatt a támogatást elnyerők között, ma már nemzetközi ismeretségre szert tett vállalkozásokat is találhatunk. A korábbi nyertesekből csemegéztünk, hátha a sikerükből felbuzdulva másnak is megjön a kedve pályázni.

Sybrillo
A hatalmas Kickstarteres sikert befutó Sybrillo, majdnem tripláját gyűjtötte be a közösségi finanszírozó oldalon annak, ami célösszeget az elején kitűzött. A startup megtalálta azt a piaci rést, ami az akciókamerák stabilizálásában tátongott. A "legokosabb" GoPro kiegészítőnek pozícionált eszköz már 299 dollárért beszerezhető az oldalukon.



HandInScan
A szintén nemzetközi sikereket elérő HandInScan, az egészségügyi intézetekben segíti elő kezünk megfelelő higiéniáját. Megtanítja, hogy fertőtlenítsük hatékonyan a kezünket, és gyorselemzi annak állapotát, megelőzve, hogy nem kívánt kórokozókat vigyünk be a veszélyeztetetett helyekre.



Lakoma Zöldségkrém
A “mindenmentes” zöldségkrémek, kiváló példája annak, hogy nem csak tech dolgokkal lehet sikert elérni a startup versenyeken. Napjainkban megnövekedett az igény az egészséges vagy speciális táplálkozásra, és ebben segít ez a vállalkozás is. Jelenleg négyféle krém kapható: cékla, cukkini, gomba és pikáns ízesítésű.


Pulmoment
Szintén egy egészségügyi startup, mely az asztmás betegek és orvosok életét teszi könnyebbé. Az applikáció segíti a beteg-orvos kommunikációt, így lerövidítheti a vizit idejét. A beteg előre kitöltheti a rutin kérdésekből álló űrlapot, így az orvos már egy gyors képet kaphat vizsgálat előtt. Ezenkívül nyomon követhetőek a korábbi leletek, és az időpont egyeztetésben is segít.

Ha úgy gondolod, hogy jelentkeznél te is, akkor csekkold a Facebook eseményt!