Három izgalmas VR startup

holofit.jpg

Virtuális és kiterjesztett valóságról egyre többet hallani, a két technika rohamosan terjed, és egyre több alkalmazási terület jön létre. A piac még robbanás előtt áll, így bőven vannak benne még kiaknázatlan lehetőségek. Egy jó ötletből, így aztán bármikor kinőhet egy milliókat érő VR startup.

A mai cikkben három startupot mutatunk be röviden, természetesen mindegyiknek köze van a virtuális, vagy a kiterjesztett valósághoz. 

Nézz körbe a mama méhében

Egy holland startup, a VR Peekaboo a terhesek által oly kedvelt Facebook poszt alapanyagot, az ultrahang képet gondolta tovább, és ötvözte a virtuális valósággal. A jövőbeli szülők, így szinte egészen be tudnak menni az áldott állapotban lévő anyuka hasába, és közelről tudják megszemlélni a kis embriót.

Az élmény olyan, mintha csak ott lennél te is életed szerelme méhében, leendő utódod mellett.

Láthatod közelről az arcát, forgathatod jobbra-balra, és örülhetsz, hogy már születése előtt is találkozhatsz magzatpózban pihenő, kis trónörökösöddel.

A VR Peekaboo a "Get in the Ring" és a "Startup Fest Europe" versenyen is díjnyertes lett 2016-ban.

Leugrok evezni egyet az Amazonason.

A VR őrületből a fitnesz világ sem maradhat ki. A Holodia nevű startup Holofit nevű projektjében az unalmas konditermes vagy otthoni edzéseket színesíti ki. Legyen szó evezésről vagy bringázásról a hosszú monoton perceknek mostantól minden egyes másodperce élvezet, ugyanis az edzés során olyan látványos 360 fokos virtuális úton tekerünk, vagy evezünk végig amitől eláll a lélegzetünk is.

Így aztán tényleg élvezet az edzés!

Tanulj meg zongorázni kiterjesztett valósággal!

Szerintem sokan tudjátok, mi az a Guitar Hero. Képzeljétek el ugyanazt, csak egy valós zongorával és kiterjesztett valósággal.

Míg a Guitar Hero csak szórakozásra volt jó, addig a japán fejlesztésű Teomirn ténylegesen megtanít zongorázni. Az alapvetően HoloLens-re fejlesztett appon belül kiválaszthatod egy médiatárból, mit szeretnél elzongorázni. Elindítod, majd jönnek - a már ismerős - virtuális sávok, amelyek ha a valós billentyűzethez érnek, akkor vadul nyomni kell a klaviatúrát, hogy megszólaljon a gyönyörű muzsika kezeid által.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is, és kövesd a blogot Facebook-on, YouTube-on, vagy Instagram-on!

Borítókép forrása: Holofit