A te kutyádra ki vigyáz, ha elutazol?

dog-705820_1280.jpg

Bevallom se kutyám, se macskám, így először azt hittem, hogy egy kutya gazdik életét megkönnyítő startup kevés dolgot adhat nekem. Aztán rájöttem, hogy éppen ellenkezőleg, pont, hogy nekem való! Magyarország első kutyásoknak szóló szitteroldalának hála, fellélegezhetnek az aggódó gazdák: kis kedvencük már nyaralás alatt is a legjobb kezekben lesz.

Nincs kutyám, de több mint egy éve megőrülök azért, hogy lehessen. Néha még a gazdák által sokszor legidegesítőbbnek titulált szokást is felveszem, és odamegyek megsimogatni a kedvencüket a nyílt utcán.

De fővárosi panelban, nem előre kiszámítható napirenddel sajnos nem lennék a legjobb gazda, ezért egy darabig még marad a nyálcsorgatás. Vagy, mint most kiderült, a DogSurf.

dogsurf_og.png

Nem akarlak egyedül hagyni!

Fürstall Kata és Schmidt Dániel, a kutyásoknak szóló szitteroldal megálmodói szerint érthető módon sok gazdi kényes arra, hogy kire bízza háziállatát, különösen akkor, ha hosszabb időre elutazik. Sokáig három alternatíva közül választhattak, ha nem vihették magukkal a kedvencüket:

  • közeli ismerősökre, rokonokra,
  • kutyahotelre,
  • vagy a szomszédokra bízhatták a kutyust.

A rokonok, ismerősök viszont nem feltétlenül értenek a kutyákhoz, sokszor megáll a tudományuk ott, hogy enni adnak nekik, és gyakran nyűgként is tekintenek a feladatra, még ha nem is vallják be. A hotelekben habár igazi szakértőkkel is találkozhat az ember, a figyelmük mégis több házikedvenc között oszlik meg, így nem feltétlenül érezhetjük azt, hogy biztos kezekben van a kutyánk és különös figyelmet kap.
dogsurf2.JPG

Majd mi vigyázunk rá!

Egy ideje viszont már itthon is elérhető egy negyedik alternatíva, amit a Dogsurf-nek köszönhetünk. Ennek lényege, hogy online meg tudunk kérni ellenőrzött kutyafanatikusokat, hogy hosszabb időre vegyék magukhoz a kedvencünket, vagy arra, hogy elvigyék párszor sétálni, játszani, esetleg arra, hogy csak naponta párszor ránézzenek, ha nem vagyunk otthon.

Az oldal a kutyatulajdonosokat és az olyan kutyátlanokat köti össze, akik már rendelkeznek tapasztalattal, és szívesen gondoskodnának hosszabb-rövidebb időre mások kedvencéről. Ennek köszönhetően két igény találkozik: a gazdák tényleg a megfelelő, ellenőrzött kezekben hagyják háziállatukat, azok pedig, akik szeretnének többet kutyázni, vagy a kutyájuknak játszótársat szerezni, vagy akiknek valamilyen okból kifolyólag nincs éppen kutyájuk, kiélhetik vágyaikat pár napra vagy órára, egy kis zsebpénzt keresve.

Kata és Dani elmesélése szerint renget lelkes jelentkező van, azonban nem szittelhet mindenki.

Sok energiát fektetnek a kiválasztásba, és komoly követelményeknek kell megfelelni, hogy valaki a Dogsurf szitter-listáján szerepelhessen.

Így kikerülnek a rendszerből azok, akik nem feltétlenül alkalmasak a felelősségteljes szerep betöltésére. Ezenkívül a kutyák biztosítást is kapnak, ez pedig tovább növeli a biztonságérzetet.

Zárógondolat

A magyar startup idén bezsebelhette "Az év kutyabarát innovációja 2016" díjat, amihez ezúton ismét gratulálunk Katának és Daninak, valamint további hasonló sikereket kívánunk a Dogsurfnek!

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is, és kövesd a blogot Facebook-on, YouTube-on, vagy Instagram-on!