Elrajtolt a közösségi csomagküldés hazánkban

futarom1.JPG

Ha munkába menet vagy jövet szeretnél egy kis pénzt keresni, akkor most felcsaphatsz alkalmi postásnak, hála egy innovatív magyar vállalkozásnak.

Olyan mint az Uber, csak csomagokkal

Egy budapesti fejlesztőcég júniusban indult projektjével elkötelezte magát, hogy közösségivé teszi a csomagszállító futárkodást. A futarom.com közösségi szolgáltatás, melynek célja, hogy csomagszállítások elvállalásán keresztül lehetőséget adjon az utazási költségek csökkentésére - illetve a másik oldalról tekintve olcsó és rugalmas alternatívát nyújtson a jelenlegi futár- és postaszolgáltatások mellé. A rendszer az erőforrások hatékonyabb felhasználásán alapszik, röviden összegezve a telekocsis utasszállítás módszerét ülteti át a csomagszállítás területére.

exm_blog_edm_cover_masolata.gif

Első a biztonság

A rendszer lelke egy applikáció, mely egy gyors webes regisztráció és letöltés után összehozza a szállítót a megbízóval, segít a csomagkövetésben, és automatikusan elvégzi a kapcsolódó adminisztratív feladatokat. A felhasználók biztonságát több tényező garantálja: a futárok és az ügyfelek értékelhetőek, a csomagszállítás alatt a GPS-követés kötelezően be van kapcsolva a szállító telefonján, valamint a futároktól a regisztrációkor erkölcsi bizonyítványt kér az oldal.

Részben a biztonságot, részben a kényelmet szolgálja, hogy a szolgáltatás teljesen készpénzmentes: a megbízó bankkártyával fizet a futarom.com-nak, az összeg pedig átutalással íródik jóvá a futár számláján - de csak miután a szállítás visszaigazoltan megtörtént.

Mennyit, hogyan és kinek?

A használatért a futarom.com 300 Ft üzemeltetési költséget von le minden egyes szállítás díjából, melynek összegét futár és a megbízó szabad megállapodása adja. Számos szállítási módszer regisztrálható a rendszerben, így autóval, kerékpárral és gyalogosan is vállalhatóak megbízások. A rendszer képes kezelni rendszeresen megjárt útvonalakat, de területeket, városrészeket is.

A futarom.com projektcsapata szerint a szolgáltatás a rendszeres ingázóknak, a foglalkozásukból kifolyólag sokat utazóknak lesz a leghasznosabb, mivel néhány kattintással és némi kitérővel olyan feladatot vállalhatnak, mellyel csökkenthetik útjaik költségeit. Friss jogosítványosok egyszerre szerezhetnek gyakorlatot és kereshetik vissza a vezetői engedély árát.

A megbízók számára pedig egy, a hagyományos futárcégeknél rugalmasabb és kedvezőbb árú szolgáltatás válik elérhetővé.

futarom2.JPG

Zárszó

A szükséges applikáció egyelőre Android platformra tölthető le, de engedélyezés alatt van az iOS-en futtatható kiadás is, így hamarosan minden lényegesebb mobilplatform felhasználója beszállhat a közösségi szállításba. A futarom.com fejlesztő cége a Versenyhajó Kft. célja, hogy a most még csak hazánkban elérhető rendszert rövidesen egész Európára kiterjesztik.

A kezdeményezés abszolút jó gondolat, és minél nagyobb a választási lehetőség a csomagszállítás piacán, annál jobb az embereknek. A közösségi szolgáltatásoknak pedig van helye, még ha most még sokan máshogy is gondolják.