Kártyajáték, amivel fitt lehetsz

sportincard-head.JPGEgy magyar startup elhozta azt, amire ezelőtt gondolni se mertünk volna. Összekötötte a kártyajátékot a tényleges izzasztó sportolással. Sajnos blöffölni nem lehet benne, ha elkezdesz játszani, akkor nem úszod meg a testmozgást.

Jómagam abba a kategórába esek, aki fél évig rendszeresen, szinte minden reggel lejár a konditerembe, majd valamiért kimarad két hét, és  utána az istenért nem bírja rávenni magát fél évig, hogy újra lemenjen edzeni. Mindig az első lépés, a kezdés a legnehezebb.

Úgy gondolom, ehhez a kezdő lépéshez tud egy hatalmas lökést adni a magyar kezdeményezés: a SportIN Card kártyapakli. 

"Célunk, hogy játékos módon vigyük bele az emberek életébe a mozgást. A játékhoz való kedv és a versenyszellem ott van mindenkiben, erre építünk. Ráadásul játék közeben a barátaiddal, családoddal, kedveseddel töltheted az időt. Tudjátok egymást húzni, így nem tudod azt hazudni magadnak, hogy majd holnap kezdek el sportolni.

- meséli a startup két alapítója Norman és Miklós.

Játékmenet

A pakliban 51 kártya van, amin különböző nehézségű gyakorlatok vannak. A nehézségi szintek színekkel és csillagokkal vannak jelölve. A legkönnyebbek között például a sima hasprés van, míg a legnehezebbek közé az egykezes fekvőtámasz tartozik.

A játékszabály nem túl bonyolult. Az első lépés szigorúan a bemelegítés, hogy még véletlenül se sérülj le az "edzés" során. A játék körökre van osztva, a megkevert pakli tetejéről húzol egy kártyát, majd a kártyán lévő gyakorlatból megpróbálsz minél többet elvégezni, persze szabályosan. (A szabályos kivitelezéshez, videós segítséget is találsz a játék oldalán.) A sikeresen elvégzett gyakorlatok számát megszorzod a kártya nehézségi szintjét jelölő számmal, és az a szorzat lesz a összpontszámod az adott körben. Ezután a többi játékos is elvégzi a gyakorlatot, majd a következő húz egy új lapot. 

A játékot az nyeri, akinek a legtöbb pontszáma van, az előremeghatározott számú körök végén. Ha befejeztük a játékot, akár csak egy edzés után, ne felejtsünk el lenyújtani.

Összegzés

Egy pakli aktuális ára 6.490 forint, amit online tudsz megrendelni, ingyenes házhozszállítással. 

Igaz, a sportkártyával lehet egyedül is játszani, de inkább tűnik egy jó edzéssel egybekötött szórakozásnak baráti körben. Mondjuk ha barátaiddal mész nyaralni a Balatonra, akkor francia és magyar kártya mellé, jó ötlet lehet a Sportin Card-ot is elrakni. De az abszolút jó hírem, hogy megtaláltad a tökéletes ajándékot gyúrós haverodnak, vagy rokonodnak.