Meglepetések a semmiből

elso-startupom_---3.jpg

Hosszú és tartalmas hét volt ez a Qatalyst projekt számára. Felderítettük az egyetlen kaposvári meetupot, kétszer jártunk Budapesten, sokat networkingeltünk, és nagy fába vágtuk a fejszénket.

Kedd - Kaposváron is van élet

Az érdemi rész kedd délután kezdődött. “Kaposvári Szotverfejlesztő Meetup - Hogyan indítsunk startupot?” címmel vettünk részt egy jó hangulatú meetupon, ahova Marci, az INPUT program helyi koordinátora hívott meg. Kötetlen előadás volt, amit az Első Közép Európai Hardver Akcelerátor Kft. egyik alapítója, Málnay Barnabás tartott.

Last but not least...Volt egy jó pizza party a végén. Hatalmas dicséret a szervezőknek. ;)

Szerda - Kérdésekkel teli Hiventures

A keddi bemelegítő meetup után, szerdán kocsiba ültünk és megtöltöttük tartalommal a napot. Éppen beszélgettünk a Hiventures-ös mentorunkkal (személye még nem nyilvános) a TheHub közösségi irodában, amikor kávézás közben odalépett hozzánk egy úriember. Fél füllel kihallott kulcsszavakat a beszélgetésünkből, mint pl. autóipar, és csatlakozott hozzánk. Kiderült, hogy a Daimler kecskeméti zöldmezős beruházásában volt szerepe, és más autóipari nagy projektben is. Égből pottyant ölünkbe ez a lehetőség, és ami még meglepőbb, nem ez volt az egyetlen a héten.

Ezt követően hárman (Pál László (CTO), mentorunk és én) elmentünk a Kapás utcába, a Hiventures irodájába, hogy találkozzunk Dietrich Péterrel. Péter eddig is sokat segített a projekt terelgetésében, most is hasznos információkkal látott el minket. A beszélgetés vége felé kicsit ránk ijesztett a “Mi lenne, ha jövő kedden pitchelnétek?” kérdéssel. Végülis megalkudtunk egy jövő hét csütörtöki pitchben.

Némi létfenntartó táplálkozás után az Ankert felé vettük az irányt, a Hiventures Q&A előadására. Sokan voltunk, és remek kérdések hangzottak el. (Persze akadt egy-kettő kérdező, aki nem járt még a HV oldalán, és nem látta a GYIK-ot.)

Érdekes kérdéskör volt azonban az elköteleződés és, hogy miből él meg az, aki 100%-ban elköteleződik.

Volt egy aranyos srác, aki azt mondta, hogy ez teljesen érthető, ő is kiadta az összes lakását, eladta az autóit... Azért valljuk be, ez kevésbé reális lehetőség sokunk számára. Nekem nincs saját lakásom, az autóm létszükséglet a kedvesem számára a munkába járáshoz. Fiatal pár vagyunk, pár hónapra az összeházasodás előtt, jelentős anyagi megtakarítás nélkül.

Ez nem egyszerű döntés. Ez egy deal. Vagy belevágsz, vagy nem. Esetünkben ez a jelenlegi ismeretünk szerinti legkedvezőbb feltételű lehetőség tőkeszerzésre. Mi belevágunk. Az eddigi terveink és számításaink alapján ezt a befektetést a termékfejlesztésbe fogjuk fektetni.

17820040_10213168308227254_554057069_o.jpg

Hivetures - Q&A

Péntek - Amit hiba lett volna kihagyni

Pénteken újra Budapest felé autóztam. Rejtélyes módon kaptam egy e-mailt az alig ismert Qatalyst-os email címemre Hild Imrétől, amiben Gary Whitehill workshopra hívta fel a figyelmemet. Az e-mailt a következő mondattal zárta:

“Remélem, belátod, hogy nem lesz jobb dolgod péntek délután”

Tényleg nem volt. Gary zseniális. Tudni kell helyén kezelni, de egyértelműen nagyszerű ember, vállalkozó, jövőlátó, előadó. Kért tőlem ajánlást a LinkedIn profiljára a workshopról, ezt írtam:

"As a creative engineer with a strong vision and willingness to support/help/improve your environment, the world at all, and for most myself it is a long but thoughtful journey with obstacles in and out of my head. It is easy to get lost, lose focus or just gets confused about what to do next. People like Gary and his kindness to share his experiences with young doers, just like me are the refreshing fountains on our way, our journey among deserts, mountains, and dark forests.
I’m very happy that I could take part in his workshop. It was a lot more than I was expected. His story, his way of thinking penetrates your mind and starting a party inside your head.
I drove 400 km to attend on this afternoon fun and get a new view of myself with many hints, advice, tips and tricks do be more human, more healthy, more complete and more successful with whatever the life brings to me.
The world need more Gary, more influencers, more speaker to let us rethink our beliefs, question our knowledge, and open our eyes to the plain truth."

Ez teljes mértékben fedi azt, ami átéltem.

Most pedig hegesztem a pitch deck-et. Szurkoljatok! :)

Előző részt ITT tudod elolvasni!

Címkék: elsőSTARTUPom!