A tűzzel működő öngyújtók ideje lejárt!

volt-sm1.JPG

Kipróbáltuk az öngyújtót, ami tűz helyett magas feszültséggel perzseli fel a gyufák és az öngyújtók piacát. Az eredmény szó szerint sokkoló!

Van tüzed? - Tűz nincs, sokkoló van.

Tavaly nyáron sikeres Indiegogo kampányt futott be a londoni VOLT Lighter nevű startup, Maksim Sibirin vezetésével. A világ első - magát környezetbarátnak pozicionáló - ionos öngyújtója több, mint 14 millió forintnak megfelelő összeget kalapozott össze.

Hogy mitől más, mint egy szokványos öngyújtó? Nem gázzal, nem benzinnel működik, és nincs benne semmi tüzelő anyag. A kisfeszültségű áramforrást magassá transzformálja, amitől teljesen úgy hat, mint egy szokványos sokkoló, csak kicsiben.

volt-sm2.JPG

Ha villámaiba beleteszel egy cigarettát, papírt, gyertyát, gyufát, akármit, akkor pedig egyből lángra lobban és égni kezd.

Hatalmas előnye, hogy képes bármint meggyújtani még a legnagyobb szélben is, továbbá még vízálló is.

Kialakítását tekintve csodaszép. Rozsdamentes acélból készült a külső borítása, elegáns és trendi. Ha piromániás vagy, akkor igazán stílusosan gyújtogathatsz vele, lenyűgözve mindenkit körülötted.

Az eszköz micro USB-n tölthető, akksijánál a legjobb minőségre törekedtek. Ennek köszönhetően szuper gyorsan feltölt maxra, és egy-egy töltéssel hetekig képes működni. A csomagban természetesen töltőt is adnak, de manapság kinek nincs otthon micro USB kábele?

kihy4236.GIF

Mitől környezetbarát?

A VOLT mögötti eszme a környezettudatosság. Amit egyrészt a káros gázok kibocsátásának elkerülésével ér el, másrészt pedig maga az eszköz újrahasznosított anyagokból készült. Persze ettől, még amit meggyújtunk és ég, annak füstje lesz, de a tudat ott van, hogy egy kicsit azért mégis hozzájárultunk bolygónk megmentéséhez.

Mennyi az annyi?

Ára 22 angol font, ami átszámítva kb. 8 ezer forint. A kiszállítás ingyenes, azonban volt benne egy fél éves csúszás. Alapvetően 2016 augusztusára tervezték kiküldeni az előrendelőknek az első termékeket, viszont - ahogy az startupoknál gyakran lenni szokott - a gyártási folyamatot alábecsülték. Így várhatóan heteken belül tudják postázni hivatalosan az öngyújtókat.

Vélemény

Annak ellenére, hogy nem dohányzok, és ezért nem használok minden nap öngyújtót, rendkívül elfogult vagyok a VOLT-tal kapcsolatban. Szuperül működik, lenyűgözően néz ki, és rohadt menő is egyben!

Techőrült, dohányos hipsztereknek tuti ajándék tipp! De még akkor is érdekes, ha nem vagy az. :)

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal, és kövesd a blogot Facebook-on, Instagram-on, Twitter-en, vagy YouTube-on!