Pocsékold el az idődet a lebegő órára flashelve!

story-fejlec.jpg

A New York-i székhelyű dizájn startup a FLYTE, 2016-ban már beírta magát a legnagyobbak közé, amikor is a TIME magazin az év legjobb innovációjának titulálta őket. Akkor egy tökéletesen működő, lebegő villanykörtével álltak elő, most viszont az időt hackelték meg.

“Az idő relatív”

- válaszolta az utca embere, amikor középiskolában a pontos időt kérdezte tőle osztálytársam. (inside joke)

Szóval úgy tűnik a lebegő dolgok nagyon is trendik manapság, egy korábbi cikkben egy lebegő lemezjátszóról írtam, ami rendesen meg is osztotta a népet.

A FLYTE legújabb dizájn tárgya is meghazudtolja a gravitációt, mivel egy falra szerelhető óralapból és egy előtte - látszólag fittyet hányva minden fizikai törvényre - levegőben keringő golyóból áll.
story-2.gif

A golyó köröz a fából készült óralapon, annak függvényében, hogy hogyan programozzuk be azt a mobil appon (vagy az órán).

Tetszőlegesen beállíthatjuk, hogy egy kör időtartama egy perc, egy óra, vagy akár egy év legyen, teljesen rajtunk múlik.

A zsenialitása, hogy több funkcióval is rendelkezik. Alap az óra, ahol is a nagymutatót imitálja golyó. De beállíthatjuk időzítőként is, ahol visszafele számol, és ha a 12-re ér a golyó, akkor jár le az időnk. Itt kreativitásunkon múlik minden, ha 9 hónap múlva jön a baba, akkor 9 hónap alatt teszi meg a kört. Ha esetleg megveszünk a karácsonyért, akkor azt követhetjük nyomon. De még olyan lehetőség is van benne, hogy a holdfogyatkozást, vagy a napfelkeltét és napnyugtát mutatja nekünk.

story-1.jpg

A sok flancos lehetőség mellett, természetesen a pontos időt konstans mutatja, mivel egy digitális kijelző kapott helyet az óra közepén.

Mennyi az annyi?

A projekt nem rég rajtolt Kickstarteren, de már jócskán túlszárnyalta a kitűzött célt és több, mint 280 000 dollárt (81 millió forintot!!!) gyűjtött eddig össze. A szuper early bird ára 400 dollár ( kb. 116 ezer forint), azonban ez később ugye feljebb fog csúszni. Úgyhogy most érdemes lecsapni, ha megszületett a szükséglet rá. Várható kiszállítási ideje pedig 2017 november.

Már csak egy kérdés maradt:

 Forrás: Kickstarter.comflyte.se

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal, és kövesd a blogot Facebook-on, Instagram-on, Twitter-en, vagy YouTube-on!