Hogyan készítsünk házilag hologram kijelzőt?

15065128_10211818010546602_121081167_o.jpgGondoltad volna, hogy hologram kijelzőt tök egyszerűen, házilag is előállíthatsz? Nem csak a Star Wars világában létezik a technológia, és nem csak az innovatív tech cégek kísérleteznek vele. Ott lapul a zsebedben is, okos telefonodban. Videónkon most megmutatjuk, hogy barkácsolhatsz otthon saját hologram kijelzőt.

Akinek van okostelefonja, az hologramot is elő tud állítani

Mi kell hozzá?

#1 Okos telefon
#2 Átlátszó műanyag CD/DVD tok
#3 Négyzetrácsos papír
#4 Olló
#5 Vonalzó
#6 Sniccer
#7 Toll, ceruza
#8 Pillanatragasztó és/vagy cellux

De hogy is álljunk neki?

Először is vegyük a négyzetrácsos papírt és az alábbi méretekkel rajzoljuk fel a szükséges trapéz sablont.

hologram-kijelzo-hazilag.jpg

Ha ez megvan, vágjuk ki. Helyezzük rá a CD tokra, majd ott rajzoljuk körbe. Összesen négy oldal kell a hologram piramishoz, így ügyeljünk arra, hogy négyszer is elférjen a CD tokon.

Ezután a sniccer és a vonalzó segítségével karcoljuk be jó erősen az oldalak körvonalát. Érdemes mindkét oldalon bekarcolni, hogy teljesen biztosan ott törjön el majd a műanyag, ahol mi azt szeretnénk. Ha mélyen bevéstük a vonalakat, akkor pattintsuk ki belőle a trapézainkat.

Megkaptuk a négy független oldalt, ezeket most ragasszuk össze. Pillanatragasztó és cellux segítségével tudjuk kimaxolni a stabilitását. Ha ez megvan kész is a piramisunk.

Innentől már csak mobilunkon rá kell keresni a  "hologram video" kifejezésre a YouTube-on, elindítani egyet, rátenni a piramist, lekapcsolni a lámpát és élvezni a hologramok szépségét.

Jó szórakozást! :)

gif.gif

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is, és kövesd a blogot Facebook-on, YouTube-on, vagy Instagram-on!