Felejtsd el a pet palackot, itt az ehető vízgömb!

ohoo1.jpg

Egy londoni startup végleg leszámolna a környezetszennyező műanyag palackokkal, és ehető vízgömbökkel oldaná meg az emberek folyadékbevitelét.

Mielőtt beborít mindent a szemétsziget

2016-ban megközelítőleg 488 milliárd pet palackot gyártottak globális szinten, az Euromonitor International tavalyi tanulmánya szerint. Belegondolni is borzalmas, hogy ennek csak elenyésző százaléka kerül újrahasznosításra, a többivel Földünket borítjuk be, hagyva, hogy szépen lassan beterítsen mindent a mocsok, szeméthegyek és szemétszigetek jöjjenek létre.

Egy londoni csapat, a Skipping Rocks Lab küldetése, hogy eltüntessék a szennyező és pazarló műanyag csomagolások, és egy alternatív magoldást nyújtsanak. Ez lenne az Ooho!, az első projektjük, amely egy gömb alakba zárja az iható vizet, a csomagolása pedig ehető. 

ooho2.gif

Az egész lényege, hogy egy ehető csomagolás borítja az adott folyadékot.

Ez a külső réteg egy speciális alga kivonatból tevődik össze, így semmi mesterséges, káros összetevő sincs benne.

Beveszed a szádba, ráharapsz és már kortyolhatod is a vizet.

A jövő csomagolóanyaga lenne?

A Skipping Rocks Lab főhadiszállása az Imperial College London, azaz egy egyetemi projekt keretén belül indult, jelenleg pedig a Climate-KIC accelerator támogatja őket. A projekt 2016-ban az év startupja lett a WIRED Retail versenyén.

Az Ooho! elsődleges célja most, hogy fesztiválokon és sporteseményeken bizonyítson, így idén a Glastonbury-n és a London Marathonon is jelen lesznek. 

ooho4.jpg

Hosszú távú elképzelésük, hogy nem csak az ivóvíz csomagolástechnikáját reformálják meg, hanem más iparra is betörnek. Ilyen például a szépségipar, ahol szintén milliónyi műanyagflakon szennyezi nap mint nap a környezetünket.

A kérdés már csak az:

Ha tetszett a cikk, kövesd a blogot Facebook-on, Instagram-on, Twitter-en, vagy YouTube-on!