A lemez a régi, a lejátszó döbbenetes

maglev1.jpg

A bakelit lemezek a retró korszakukat élik, újra divatba jöttek. Sokan gyűjtik őket, akár annak ellenére is, hogy nem tudják mivel lejátszani. Az igazán vájtfülű fanatikusok pedig a bakelit lemezjátszóra esküsznek, mondván össze sem lehet hasonlítani az analóg zene hangzását, a modern kor digitalizált szörnyűségével.

A lemezjátszók új kora

De mi van akkor, ha modern lakásodba nem illik bele egy nosztalgikus, retró lemezjátszó? Egy igazi innovátor, tech-őrült vagy, de éles hallásod ki nem állhatja a digitális elven működő zenét?

exm_blog_edm_cover_masolata.gif

Egy szlovén startup megalkotta a bakelit lemezjátszók Tesláját, amitől garantáltan eláll a lélegzeted. Nem csak azért mert az egész szerkezet bámulatosan dizájnos, és LEBEG A LEVEGŐBEN (!), hanem mert ezt egy olyan párját ritkító videón mutatják be, amilyet nem, hogy közösségi finanszírozó oldalakon, de még tv reklámokban sem látsz túl gyakran.

A jövő zenéje

A zéró gravitációval korábban már más dizájntárgyak is játszottak, mint például a nagy sikert aratott szintén Kickstarteres levitáló szobanövény. Nem árulok el nagy titkot, mindkét esetben mágnessel működik a történet, úgyhogy nem egy új találmánnyal van dolgunk.

levitatingplant.gif

Mégis mennyi az annyi?

A MAG-LEV Audio kereskedelmi ára 1,490 dollár, azaz több mint 430 ezer forint lesz. Ami lássuk be, nem egy átlagos pénztárcához van szabva, viszont abszolút prémium terméknek van alapból is pozicionálva. Azonban most még ha előrendeled, akkor olcsóbban, 880 dollárért is tiéd lehet. Várható kiszállítás 2017 augusztus, szóval picit még várni kell, hogy a múlt zenéit hallgasd futurisztikus körülmények között.

maglev2.jpg

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is, és kövesd a blogot Facebook-on, YouTube-on, vagy Instagram-on!