A modern gyerekek diavetítője

moonlite1.JPG

Kíváncsi lennék, manapság hány családban használhatnak még diavetítőket lefekvés előtt a gyerekek szórakoztatására. Bármennyire is jó móka volt kiskoromban, azt gondolnám, hogy jócskán eljárt az idő felette, és lassan már csak retro divathullámként jön vissza a diavetítők nosztalgikus kora. (Na jó, a magyar oktatási rendszer intézményeiben is aktívan használják még a diavetítőket, de ettől most tekintsünk el.) Azonban egy New York-i startupper anyuka modern köntösbe bújtatta gyerekkorunk házi moziját.

A technika változik, az élmény marad

Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy kiskoromban oda meg vissza voltam a diavetítős mesékért. Olyan hangulata volt az egésznek, ami mai napig bennem van: elsötétítettük a szobát, beizzítottuk a vetítőt, befűztük a kedvenc diafilmet, és kezdődhetett a vetítés”, szüleim narrációjával.

Szintén erre a kedves élményre alapozta startup ötletét a Moonlite kitalálója, Natalie Rebot, aki miután 7 évet dolgozott a Google-nél fejlesztőként, családalapításra adta a fejét, világra hozta első lányát, és főállású családanya lett. Ekkor jött az ötlet. Az inspirációt kislánya adta, és mivel a szakmai tudással már rendelkezett, kifejlesztette az okostelefonokra szerelhető innovatív diavetítőt és a hozzá tartozó appot.

moonlite2.png

Hogyan is működik?

Működése roppant egyszerű:

A cserélhető dia korongokat tartalmazó eszközt felszereljük telefonunkra, bekapcsoljuk a zseblámpát rajta, és máris a falon vannak a mesés illusztrációk.

Mindemellett egy applikáció is van hozzá, ami tartalmazza a meséket, és hangokat is ki tud adni, hogy még érzékletesebbé tegye történetünket a gyerekek örömére. Sőt, ha a felszerelt kereket forgatjuk, akkor nem csak a kivetített dia változik, hanem az applikációban lapoz is egyet a “mesekönyvben”.

moonlite3.png

Kickstarter kampány

A Moonlite Kickstarter kampánya hamarosan véget ér, és a kitűzött 20.000 dollár helyett már most több, mint 310.000 dollárt (90 millió forint) gyűjtöttek össze. Árát tekintve több opció is van, talán a legideálisabb a 65 dolláros (20 ezer forint) csomag, ami egy eszközt, plusz a hozzá tartozó eddigi összes, azaz 7 darab mese diáját tartalmazza. Az első termékeket várhatóan  2017 áprilisában szállítják ki a szerencsés gyerekek szüleinek.

Zárszó

Az ötlet alapvetően nem rossz, de a termékhez tartozó mesék diafilmjein 12 képkocka van. Ez felszorozva a jelenleg elérhető 7 darab mesével, már a harmadik nap után megunná a gyerek az iPhone-ról vetített 1 perces novellákat. Szóval az ár-érték arány eléggé kérdőjeles.

Ráadásul, ki az az elvetemült szülő, aki okostelefonról akarna mesét olvasni? :D

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is, és kövesd a blogot Facebook-on, YouTube-on, vagy Instagram-on!