Győzd le a félelmeidet VR segítségével!

vr-headset-600x400.jpg

A virtuális valóságról egyre többet hallani, felfutóban van a téma, és most még kiaknázatlan lehetőségek rejlenek benne. Rengeteg startup és vállalkozás indul a VR technológiára építve, és lássuk be, nagyon jól teszik, hiszen hatalmas potenciált rejt, a piac pedig még telítetlen. A virtuális valóság alkalmazásának szinte tényleg csak a kreativitás szabhat határt. A mai cikkben egy speciális területről írok, méghozzá, hogy hogyan győzhetjük le fóbiáinkat a VR segítségével.

Látogass el a virtuális valóságban is a fogorvoshoz !

A fóbiák legyőzése a virtuális valóság felhasználásával nem egyedi ötlet, több kezdeményezés és VR startup is foglalkozik a témával. A Sydey Phobia Clinic egy ausztrál klinika, ahol a mély félelmeinket szándékozzák gyógyítani a virtuális valósággal orvosi körülmények között. Félsz a pókoktól? Húzd fel a VR szemüvegünket és beteszünk egy virtuális szobába, ami tele van pókokkal! Ettől tuti meggyógyulsz!

spc.jpg

Na jó, oké, nem ennyiből áll a kezelés természetesen. Az ötlet tényleg zseniális és komoly tudomány, valamint felkészült mentálhigiénés szakemberek állnak mögötte. Egy 4-8 hétig tartó, több részes kezelés, melyben fényt derítenek a félelmed okára és segítenek legyőzni azt. A kezelésnek pedig van egy olyan innovatív szakasza, amikor is a virtuális valóságban gyakorolhatsz, és ott nézhetsz szeme félelmeiddel, teljesen biztonságban. Az alábbi videón például egy fogászatra ülhetsz be, ezzel is szembenézve a félelmeiddel.

Képzeld azt, hogy a vízben vagy

2016. júliusában a svéd E.On a helyi úszószövetséggel karöltve indított egy kampányt, melyben 5 nemzeti úszó 360 fokos videóban segített megbarátkozni az úszással a víztől félő gyerekeknek. 

A gyerekek fejére először egy VR headsetet húztak, amin keresztül élő kapcsolatban voltak a medencében lévő úszókkal. Egy 360 fokos kamera közvetítette nekik az élményt, aminek segítségével virtuálisan együtt merülhettek alá a medencében. Ezután személyesen is találkozhattak az úszókkal, és közösen mentek be a vízbe. Természetesen itt már félelmüket felváltotta a VR élmény eufórikus hatása, így az őket oktató nemzeti sportolóknak már nem a fóbia legyőzésével kellett foglalkozniuk, hanem az élmény fokozásával, és az úszás alapjainak megtanításával.

 Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is, és kövesd a blogot Facebook-on, YouTube-on, vagy Instagram-on!