Kamu vagy valódi a tabletről irányítható színváltó ruha?

fakeornot2.jpg

Napjainkban már minden technikai fejlesztés megvalósítható - gondolhatnánk a megannyi innovatív startup, technikai újdonság, és a szinte mindennapra jutó futurisztikus bejelentések miatt. Abban a korszakban élünk, amikor tényleg jobbnál jobb technikai vívmányok születnek, azonban hiszékenységünket gyakran kihasználhatják. A lufi kipukkanhat, kiderülhet, hogy egy-egy szuperül hangzó terméknek csak a marketingje volt kiváló, mi pedig csalódunk, hogy mégsem valósult meg az, amit a sci-fi-kben láttunk.

A mai cikkben három projektet mutatunk be, találd ki, hogy melyik kamu és melyik igaz! Megoldások a cikk végén.

1. Kifejlesztették a Vissza a jövőbe kultikus filmből ismert légi gördeszkát

Még 2014-ben a HUVr nevű techcég jelentette be, hogy elsőként sikerült megalkotniuk a lebegő gördeszkát, amelyre már oly sok ideje várnak a Vissza a jövőbe filmek kedvelői. Kampányukhoz nem kisebb neveket szereztek, mint például Tony Hawk-ot, a gördeszkás világ egyik legnagyobb ikonját, aki elsőként próbálhatta ki a sporteszközt, vagy éppen Christopher Lloyd-ot, a film főszereplőjét.

2. A Google megalkotta az önvezető biciklit

2016 márciusának végén jelentette be a Google Hollandiában, hogy létrehozták az önvezető okos kerékpárt. Nem is kell ráülni, a bringa magától egyensúlyoz és távolról irányítva oda megy ahova akarjuk. Így bárhol is legyünk, ha éppen nem akarunk gyalogolni, magunkhoz hívjuk kerékpárunkat, ráülünk és már tekerhetünk is tovább.

3. Okoseszközről irányítható színváltoztató ruha

Két hete töltötte fel a netre videóját az ausztrál Showpo nevű divatcég. A villámgyorsan terjedő videón a lényeg 00:30-tól kezdődik, amikor is egy modell ruhájának színét egy tableten látható színskáláról változtatják. Az őrület és a visítozás ekkor szabadul el.


 

Megoldások

1. A lebegő gördeszka sajnos egy nagyon profin megszervezett prank videó volt. Állítólag nem volt semmilyen reklámcél mögötte, és minden résztvevő bocsánatot kért, hogy megviccelték az embereket.

 2. A Google önjáró kerékpárja sem létezik, csupán április bolondját járatták a világgal.

3. Bármennyire is megörültek a női olvasók, a színváltó ruháról is kiderült a napokban, hogy kamu. Igaz a cég közösen dolgozik már rajta a Samsunggal (ez rossz ómen a robbanós telefonok és mosógépek után), de a videó célja inkább megfogni a fiatal, divat iránt érdeklődő mérnök hallgatókat.

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is, és kövesd a blogot, akár a Facebook oldalunkon is!