Önvezető autóval támad az Uber

uber2.jpg

Nincs mese, eljött a magyar taxisok rémálma: hogyan inzultáljanak és verjenek Uber sofőröket, ha nincs az Uber autókban sofőr?

Persze nem hazánkban, hiszen itt nem áll fenn annak a veszélye, hogy az olyan innovatív szolgáltatások megmaradjanak, mint például az Uber. Azonban azért érdemes szemmel tartani, hogy egy itthon betiltott startup, egyébként hol tart most külföldön.

A pittsburghi uberezők egy kiválasztott csoportját váratlan meglepetés érheti, amikor kocsit rendelnek, mert lehet, hogy nem fognak benne sofőrt találni. Na jó, azért még ül benne sofőr, viszont egyelőre még választhatnak, hogy kipróbálják az önvezető autókázást, vagy igénybe veszik gépkocsivezető képességét. 

Másfél éve kezdett erősen rágyúrni a cég az önvezető autó fejlesztése, amit Pittsburgh városa és az ott található Carnegie Mellon Egyetem is támogatott. Az eddigi kutatás-fejlesztés eredménye, hogy napokon belül elkezdődik az éles teszt. Jelenleg 14 darab szenzorokkal ellátott Ford Fusions teszi ki az Uber önvezető flottáját, viszont ha így haladnak, pár éven belül már nem csak a taxi sofőrök háboroghatnak, hanem az Uber sofőrök is.

Forrás: Techcrunch

Címkék: rövid hírek