Ízesített üdítők helyett ízesített bögre?

rightcup1.JPG

Megközelítőleg 2-3 liter körül mozog a szükséges napi folyadékbevitelünk évszaktól függően. Ajánlott viszont, hogy ezt ne cukros üdítőkkel érjük el, hanem igyunk sok-sok vizet is. Mondják a kutatók, orvosok, fitnesz guruk, egészség mogulok és mindenki, aki egyszer már járt konditeremben. De mi van akkor, ha nem szereted a víz ízét?

Vegyél ízesített vizet!

- Gondolod magadban. Ami valóban tök logikus lépés lenne, ha utálod a sima víznek az ízét, viszont ez esetben nem tudnék ma miről írni. :) Hála ugyanis Isaac Lavi-nek, egy New York-i székhelyű startup feltalálta az ízesített bögrét, ami gyakorlatilag átveri az agyadat. Azaz amikor vizet töltesz bele és megiszod, akkor úgy érzékeled, hogy narancslét kortyolgatsz, pedig nem.

 A beszédes, The Right Cup nevű vállalkozás 6 éve fejleszti és tökéletesíti poharát, amivel idén januárban közel 590 000 dollárral (162 millió forint !!!) zárta sikeresen Indiegogo kampányát.

rightcup3.png

Honnan jött az ötlet?

Isaac-et, az alapítót, 30 éves korában cukorbetegséggel diagnosztizálták. Orvosa előírására elhagyott minden cukros innivalót és csak ásványvizet ivott attól a naptól kezdve. Viszont egy idő után már ki nem állhatta a víz ízét, így elkezdte keresni a megoldást, hogyan trükközhetné ki saját érzékszerveit.

Hogyan működik a Right Cup?

A pohár széle és belseje egy speciális anyagból áll, ami tartalmazza az ízesített aromát. Ennek köszönhetően, ha iszol belőle a nyelved és az ajkad a közvetlen érintéstől érzékeli az adott ízt, valamint az orrodon és a szádon keresztül vett levegővel is a pohár illatanyagát szippantod be. E két jeltől az agyad azt fogja hinni, hogy te egy bizonyos ízű innivalót iszol.

rightcup2.jpg

A pohár több ízesítésben kapható: narancs, alma, erdei gyümölcsök, barack, de még kóla is. Egy darab pohár jelenleg 27 dollárba kerül plusz a szállítási költség, és várhatóan júliusban küldik ki az előrendelőknek az első darabokat.

Fontos még tudni, hogy a poharak ízesítése kb. 6 hónapig tart, utána azonban sima mezei pohárként funkcionálnak csak tovább. Továbbá nem ajánlott mosogatógépben mosogatni, mert úgy gyorsabban veszítheti el különleges képességét.

Szóval, ha nem viszel be elég folyadékot, vagy csak a cukros üdítők megszállottja vagy, esetleg problémád van a diéta betartásával, akkor itt egy pohár, amiből örömmel fogsz vizet inni. :)

 Forrás: Indiegogo