Startup Mustra

Elrajtolt a közösségi csomagküldés hazánkban

futarom1.JPG

Ha munkába menet vagy jövet szeretnél egy kis pénzt keresni, akkor most felcsaphatsz alkalmi postásnak, hála egy innovatív magyar vállalkozásnak.

Tovább olvasom

Már lehet jelentkezni az Újbuda hallgatói startup pályázatra!

2017. szeptember 10. vasárnap éjfélig lehet jelentkezni az “Újbudai hallgatói startup pályázatra”, melyet Újbuda Önkormányzata hirdetett meg. A négy legjobb pályázó 1-1 millió forint vissza nem térítendő támogatást, valamint egy év vállalkozásfejlesztési mentorálást kap.

Tovább olvasom

Amit a Hiventures-ös pitchünkből tanultunk

elso-startupom_---4.jpgTúl vagyunk életünk első pitch-én, és ez teljesen más, mint bármely egyéb prezentáció, amit tartottam valaha is. Pedig azon szerencsés helyzetben vagyok, hogy eddigi életem során nagyon sokat prezentáltam, magyarul, angolul, németül, természetesen “tét nélkül”. Ez volt az első olyan performanszom, aminek valós tétje van, hiszen ez alapozza meg a jövőnket. Ennek megfelelően rendkívül izgultam előtte, míg Laci (CTO) meg se rezzent.

Tovább olvasom
Címkék: elsőSTARTUPom!

Mire kell figyelni, ha egyéni vállalkozó szeretnél lenni?

_nd70079.jpg

“Az alkalmazott lét nem nekem való, saját vállalkozásomat szeretném építeni, nem pedig másét!” - gondolják így sokan. Van már ötlet, üzleti terv, prototípus, referencia munka, akár első ügyfél is megvolt, viszont ahhoz, hogy jogszerűen működjünk és számlaképesek legyünk, szükség van valamilyen vállalkozási formát választani.

Tovább olvasom
Címkék: spinoff

Az ingatlanügynökök új barátja: a virtuális valóság

arw3.JPG

Egyre jobban beszivárog a köztudatba a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) létezése. Első körben csak a szórakozásra gondolnak az emberek, ha meghallják a VR-t, vagy AR-t, azonban vannak olyan más területek is, ahol zseniális dolgokat lehet kihozni az új technológiák alkalmazásával.

Ilyen például az ingatlanpiac, ahol a VR segítségével akár régi lakásod kanapéjából is körbejárhatsz egy tucat másik ingatlant, hogy kiválaszd új otthonod.

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása