Felejtsd el a régimódi billentyűzetet!

ikeybo3.JPG

Rohamosan fejlődik körülöttünk minden, ma már egy okos telefon jóval többet tud, mint egy asztali számítógép az ezredforduló környékén. A gépház belsejében lévő dolgok mérete lecsökkent rendesen, azonban mi a helyzet azokkal a perifériákkal, amik az emberi adottságok miatt nem tudtak?

Gépelj bárhol, bármikor

A számítógépekhez csatlakoztatható vagy a laptopokba integrált billentyűzetet eddig elkerülte az innoválás, működési elve és mérete nem sokat változott az idők folyamán.

Egy tajvani startup, az iKeybo, azonban most létrehozta a lézer projektoros billentyűzetet. Eszközük egy kis dobozból áll, ami lézer sugarakat vetít ki az asztalunkra vagy egyéb más felületre, és azokból tevődik össze a virtuális klaviatúra, melyet telefonunkhoz, tabletünkhöz vagy PC-nkhez csatlakoztathatunk. Ennek előnye, hogy nincs fizikális billentyűzet, az üres asztalt csapkodva tudunk gépelni. Négy különböző nyelvű gomb kiosztás érhető el: angol, spanyol, arab és kínai.

ikeybo2.jpg

Az iKeybo egy 2000mAh lítium-Ion akkumulátorral működik, melynek köszönhetően akár 10 óráig is kibírja töltés nélkül.További lehetőség, hogy ez power bankként is működik, bármikor feltölthetjük vele merülés félben lévő telefonunkat utunk során.

Virtuális zongora

Bármilyen hihetetlen is, az iKeybo nem csak monoton gépelésre jó. Másik nagy funkcionális területe a virtuális zenei stúdió, azaz a zeneszerkesztők életét is meg kívánja könnyíteni a szintén lézer sugarakból kivetített zongora klaviatúrájával. Egy beépített applikáció segít ebben, ami által képesek leszünk pianínó, gitár és dob hangokat is előcsalni belőle.

ikeybo4.JPG

Kickstarter kampány

A projekt Kickstarter kampánya 2017. január 22-ig tart, azonban már bőven összegyűjtötték rá a kitűzött mennyiségű tőkét. A cikk írásakor több mint 96 ezer dollárnál jártak, ez átszámolva majdnem 29 millió forintot jelent. Az ára 90 dollár (27 ezer forint) körül mozog és előreláthatólag 2017 májusában küldik ki az első sorozatgyártott termékeket az előrendelőknek.

Forrás: Kickstarter

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is, és kövesd a blogot Facebook-on, YouTube-on, vagy Instagram-on!