Startup Mustra

Amit a Hiventures-ös pitchünkből tanultunk

elso-startupom_---4.jpgTúl vagyunk életünk első pitch-én, és ez teljesen más, mint bármely egyéb prezentáció, amit tartottam valaha is. Pedig azon szerencsés helyzetben vagyok, hogy eddigi életem során nagyon sokat prezentáltam, magyarul, angolul, németül, természetesen “tét nélkül”. Ez volt az első olyan performanszom, aminek valós tétje van, hiszen ez alapozza meg a jövőnket. Ennek megfelelően rendkívül izgultam előtte, míg Laci (CTO) meg se rezzent.

Tovább olvasom
Címkék: elsőSTARTUPom!

Mire kell figyelni, ha egyéni vállalkozó szeretnél lenni?

_nd70079.jpg

“Az alkalmazott lét nem nekem való, saját vállalkozásomat szeretném építeni, nem pedig másét!” - gondolják így sokan. Van már ötlet, üzleti terv, prototípus, referencia munka, akár első ügyfél is megvolt, viszont ahhoz, hogy jogszerűen működjünk és számlaképesek legyünk, szükség van valamilyen vállalkozási formát választani.

Tovább olvasom
Címkék: spinoff

Az ingatlanügynökök új barátja: a virtuális valóság

arw3.JPG

Egyre jobban beszivárog a köztudatba a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) létezése. Első körben csak a szórakozásra gondolnak az emberek, ha meghallják a VR-t, vagy AR-t, azonban vannak olyan más területek is, ahol zseniális dolgokat lehet kihozni az új technológiák alkalmazásával.

Ilyen például az ingatlanpiac, ahol a VR segítségével akár régi lakásod kanapéjából is körbejárhatsz egy tucat másik ingatlant, hogy kiválaszd új otthonod.

Tovább olvasom

Ezzel a kártyával szórakozás a csajozás!

c4l3.JPG

Volt már olyan, hogy a metrón utazva, az utcán sétálva, vagy egy buliban kortyolgatva a sörödet megláttad életed szerelmét, de valamilyen okból kifolyólag mégse mentél oda hozzá? Nem tudtad, milyen indokkal szólítsd meg, vagy éppen nem lett volna időd beszélgetni Vele? Sokan vannak így, elszalasztva ezzel a lehetőségeket. Egy magyar startup azonban erre a problémára kíván megoldást nyújtani.

Tovább olvasom

Vidékről nem könnyű startupot építeni, előbb ezért a startup életet pezsdítjük fel!

elso-startupom_---2.jpg

Első STARTUPom! - 2. rész

A Startup Mustra új rovatában, az Első STARTUPom!-ban egy induló vállalkozást, a Qatalyst-et kísérjük végig a rögös útján. Betekintést nyújtunk a színfalak mögé, remélve, hogy minden kezdő startupper számára értékes és tanulságos írások születnek.

A cikk az első részre épül, amit itt tudsz elolvasni!

Tovább olvasom
Címkék: elsőSTARTUPom!

Az ötlet, amivel első startupomba belevágok!

elso-startupom_---1.jpg

Első STARTUPom! - 1. rész

A Startup Mustra bloggal az egyik fő célunk, hogy segítsünk a kezdő startupoknak megjelenésben. Eddig csak egy-egy cikkben mutattunk be innovatív vállalkozásokat, azonban most szeretnénk végigkísérni egyet a kezdetektől remélhetőleg az átütő sikerig.

Talán, ha közelebbről mutatjuk be a startup lét nehézségeit és örömeit, akkor többet tudunk tanulni belőle. Figyelem, új rovat indul, “Első STARTUPom!” néven.

Tovább olvasom
Címkék: elsőSTARTUPom!

Képregénnyel a nők elleni erőszak ellen

priya1.png

Az indiai filmrendező, Ram Devineni két éve alkotta meg a Priya's Shakti című képregényt, hogy felhívja a figyelmet a nők elleni erőszakra. A főhős egy áldozatul esett indiai nő, aki a hindu istenek segítségével küzd az erőszaktevők ellen. Ma már a történet második része is elérhető, a sikeres Indiegogo kampányt maga mögött tudó, a Priya's Mirror a nők elleni savtámadásokra hívja fel a figyelmet.

Tovább olvasom